Veelgestelde vragen

Vragen.

Hieronder vind je een antwoord op al jouw vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen mail ons dan op info@videobuddy.nl

Videobuddy is een online videobedrijf. Wij maken professionele video's van beelden die onze klanten zelf hebben gefilmd met hun smartphone. Dankzij onze moderne werkwijze maken we videoproducties/videomarketing toegankelijk en betaalbaar voor iedere ondernemer.

Wanneer je een video nodig hebt, dien je een template te bestellen die past bij de beelden die je hebt gefilmd of gaat filmen. Bij iedere template staat vermeld hoeveel shots we van je nodig hebben en wat de lengte van de video uiteindelijk wordt.
Zodra je klaar bent met filmen, reken je een template af in onze template store en verstuur je de beelden naar ons systeem. Als onze editor klaar is met de video, stuurt hij de gemonteerde video naar je terug. Vanaf dan kun je de video downloaden en delen met de wereld!

Videobuddy werkt met templates. Een template kun je het beste vergelijken als de blauwdruk van een video. Per template is vastgesteld hoeveel beelden er maximaal geüpload kunnen worden. Ook is de maximale lengte van de video al bepaald.
Doordat we werken met templates wordt het voor jou makkelijker om de juiste beelden aan te leveren én weten onze editors al precies wat voor video er gemaakt moet worden.

Nee, gelukkig niet! Hoewel we werken met templates, kun je de video nog helemaal naar wens aanpassen. Zo kun je tijdens het bestellen van een video aangeven welke toppings je wilt toevoegen. Onze toppings bestaan uit verschillende tekst animaties, mooie overgangen, speciale video frames en rechtenvrije audiotracks. Ook zorgen onze editors ervoor dat jouw logo en huisstijlkleuren worden toegevoegd aan de video.

Onze buddy's editen jouw video's op maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur. We zorgen dat de video binnen een werkdag (vaak al binnen 90 minuten) klaar staat in je mailbox.

Account.

Ja, je ontvangt een direct een factuur nadat je betaling succesvol is afgerond.

Dat is tijdelijk nog niet mogelijk. Hier zijn we druk mee bezig.

Dat is tijdelijk nog niet mogelijk. Hier zijn we druk mee bezig.

Wanneer de video is afgerond staat deze klaar op onze Vimeo pagina. De video kun je gemakkelijk downloaden naar je pc, tablet of smartphone. Open vervolgens het social media kanaal waar op je de video wilt laten zien en upload de video op je tijdlijn.

Filmen met je smartphone.

Ja hoor, geen probleem. Wel adviseren we je om een toestel te gebruiken die niet ouder is dan 3 jaar.
Hoe nieuwer het toestel, des te beter de kwaliteit van de camera namelijk is.

Ga op je browser van je smartphone naar wetransfer.com. Selecteer vervolgens in je fotogalerij de juiste beelden en klik op versturen. Zodra je beelden zijn verzonden krijgen wij een melding.

Een beeldverhouding is de 'vorm' van de video. Een bekende beeldverhouding is breedbeeld (16x9). Met de komst van social media zijn andere verhoudingen sterk in populariteit aan het toenemen. De vertical video (9x16) is erg populair wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld Instagram Stories. Ook de square verhouding (1:1) is een interessante optie, omdat je (in verhouding tot breedbeeld) een groter video vlak te zien krijgt op een tijdlijn.

Wij kunnen zowel breedbeeld, als vertical en square video's voor je maken.
Tijdens het bestellen van de video vragen we je in welke beeldverhouding je hebt gefilmd.
Let dus tijdens het filmen goed op hoe je jouw smartphone vast hebt, zodat je later bij het bestellen van de video de juiste beeldverhouding kunt selecteren.

Het is belangrijk dat je, voordat je begint met filmen, bepaald op welk kanaal je de video wilt plaatsen. Ga je de video op je tijdlijn plaatsen, film dan alle beelden met je smartphone horizontaal (breedbeeld, square) in je hand. Gebruik je de video vooral voor je (vertical) stories ? Houd dan de smartphone verticaal in je hand.

Over het algemeen zijn shots goed bruikbaar wanneer ze niet teveel bewegen. Maak bijvoorbeeld liever vijf aparte stilstaande shots, dan één lang bewegend shot. Varieer ook tussen close-up beelden en beelden van verder weg. Zo maak je de video extra spannend om naar te kijken!

Ja hoor, dat is geen probleem. Foto's en afbeeldingen kunnen gewoon gebruikt worden in de templates.

Ja hoor, beschik je over een GoPro camera (of een ander type camera), dan mag je deze beelden ook aanleveren. Zorg er wel voor dat je camera ten minste HD-ready kan filmen (1280x720 pixels).