Videobuddy Recruitment video's. Do's and dont's.
 

Recruitment video’s. Do’s and dont’s.

Het is één van de meest populairste manieren om nieuwe medewerkers te werven. Recruitment video’s! Of beter gezegd; video’s inzetten voor het vinden van nieuwe medewerkers. Want die platte vacaturetekst, die kennen we inmiddels wel.

Dat video werkt, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Met online video zorg je voor een groter bereik en een betere binding met je doelgroep. Maar die doelgroep hoeven niet altijd potentiële klanten of opdrachtgevers te zijn. Ook jouw toekomstige nieuwe medewerkers kun je bereiken met een goede video. Daarom geven we hieronder wederom een aantal tips voor het maken van een goede recruitment video

Waar moet een goede recruitment video aan voldoen?
Wanneer je een vacature video gaat maken is het belangrijk om hem kort en krachtig te houden. Door enkel de belangrijkste informatie te communiceren zorg je ervoor dat je snel tot de kern van de boodschap komt.

Hoe eerder je tot de kern van de boodschap komt, des te beter je video bekeken zal worden.

Een potentiële kandidaat gaat vandaag de dag echt geen 3 minuten meer besteden om een eerste impressie te krijgen van een bedrijf en/of vacature.

Eigen mensen.
Je kunt ervoor kiezen om een acteur in te huren die de vacature volgens een vast script gaat presenteren, maar een beetje geslepen kandidaat prikt daar zo doorheen. Het werkt gewoon het beste wanneer je de video maakt met je eigen mensen. Laat een directe collega aan het woord, of laat zien hoe de dagelijkse werkzaamheden eruit zien. Op deze manier komt de video veel authentieker over.

Wees eerlijk en oprecht.
Het tonen van je identiteit, werksfeer en cultuur in een video is belangrijk om de juiste medewerkers aan te trekken. Maar zorg er wel voor dat de sfeer van de video ook echt bij jouw organisatie past. De combinatie van beeld en geluid maken dat een video hét middel is om een werksfeer over te brengen. Zorg er dan ook voor dat de sfeer in de video matcht met die van een normale werkdag.

Call to action.
Last but not least, vermeld altijd een call to action op het einde van de video.
Nadat een potentiële kandidaat jouw vacature video heeft bekeken, loods je hem naar een volgende stap. Dit kan al heel gemakkelijk met een verwijzing naar een speciale ‘werken-bij’ website. Heb je geen duidelijke call-to-action, dan is de kans groter dat de kandidaat jouw vacature wegklikt en verder gaat zoeken. Vermeld de CTA ook altijd als tekst die bij de vacature video staat, aangezien je vanuit een video (mits interactieve video uiteraard) niet kunt klikken op linkjes.

 

Meer weten over het maken van een goede recruitment video? Neem contact met ons op!

 

Bekijk dit voorbeeld van een wervende recruitment video.

 

Terug naar Tips & Nieuws.