Videobuddy 5 tips voor intern communiceren met video

5 tips om intern te communiceren met video’s.

Video is een hele goede aanvulling voor je interne communicatie-uitingen. Want een video informeert, enthousiasmeert en houd je personeel betrokken bij jouw organisatie.

Vandaag de dag werken we steeds vaker hybride. Deels op kantoor en steeds vaker vanuit huis. Hoe zorg je er als bedrijf of organisatie voor dat medewerkers gemotiveerd en betrokken blijven?

Een goede manier is door te werken met korte video’s.

Bewegend beeld en geluid spreken namelijk gemakkelijk tot de verbeelding. Zo kan bijvoorbeeld een bericht vanuit het management in één keer goed worden overgebracht aan alle werknemers en kun je door middel van een video de laatste stand van zaken laten zien van dat ene bijzondere project.

Of het nu om een groot bedrijf met honderden medewerkers gaat, of juist een kleine organisatie; video inzetten als communicatiemiddel helpt bij het versterken van het teamgevoel.

Ben je benieuwd hoe je video’s kunt inzetten voor jouw interne communicatie?

 

Wij hebben de vijf populairste toepassingen voor je op een rijtje gezet.

  1. Nieuws item.
   Je kent het wellicht wel. Een interne nieuwsbrief in je mailbox. Een lap met tekst waar je even snel doorheen scrollt. Jammer! Want hoe leuk is het om de belangrijkste updates binnen jouw bedrijf te verpakken in een catchy video?
   Veel leuker om naar te kijken en de kans dat de informatie juist wordt overgebracht is vele malen hoger, dan wanneer je werkt met enkel een platte nieuwsbrief.

 

  1. Project update.
   Stel, je bent met je team bezig aan een bijzonder en mooi project. Hoe leuk is het dan om de voortgang van dit project terug te zien in de vorm van een korte video! Je laat collega’s die een belangrijke rol binnen het project hebben voor de camera hun verhaal vertellen in een kort interview. Daarnaast worden er aanvullende beelden gefilmd die het project verduidelijken en/of het interview ondersteunen.

 

  1. Registratie van een event (sfeerverslag).
   Is er door je organisatie een succesvol evenement georganiseerd of een product gelanceerd? Maak er dan een aftermovie van! De hoogtepunten van het event verpakt in een korte en krachtige video. Het draagt bij aan een sterke verbondenheid en trots in alle lagen van de organisatie.

 

  1. In de spotlight.
   Altijd al willen weten wat die ene collega in zijn vrije tijd graag doet? Door middel van een videoportret krijgen we een kijkje achter de schermen bij een willekeurige collega. Leuk om te zien wat hem of haar in het dagelijks leven motiveert en inspireert. Leer je collega’s op een andere manier kennen.

 

  1. Go live!
   De hit van dit moment, live video! Of het nu vanaf je smartphone is, of met een professionele streaming set, met live video communiceer je in de meest pure en authentieke vorm. Organiseer een maandelijkse Q&A of laat werknemers vragen stellen aan het managementteam. Met live video sta je in direct contact en dat zorgt voor een goede basis voor betrokken medewerkers.

 

Je leest het; de mogelijkheden van video als intern communicatiemiddel zijn enorm! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in een concept gieten.
Wat vooral belangrijk is om een vorm te kiezen die het beste past bij jouw bedrijf en medewerkers.

Dit waren 5 tips om intern te communiceren met video’s. Welke vorm spreekt jou het meeste aan?

We komen graag een keer langs om hierover te brainstormen.

 

Interne kerstboodschap:

 

Terug naar Tips & Nieuws.